colliecorner

Alla inlägg under februari 2010

Av Marie - 14 februari 2010 16:05

jag har varit sjuk, jättejättesjuuuk!


eller nej, inte direkt. ^^,

men lite..har haft feber o sånt där elände så fått en del frossa, en del överhettning o övriga delar av dålig sömn. så har varit otroligt vansinnigt trött hela helgen.

var iaf på jättegod middag hos svärföräldrarna i fredags. underbart god mat, som alltid och en fasansfullt god morotskaka till efterrätt. mmm...gooott. en sån bit skulle inte sitta helt fel i just detta nu.


men hur som helst...tror jag får ta en längre uppdatering imorgon. är nämmligen lite trött fortfarande så jag orkar faktiskt inte just nu.


har och har haft en underbar Alla hjärtans iaf. :)

Min Tompis...han är den bästa. I love him, mest av allt.

Av Marie - 10 februari 2010 10:49

Tisdag och solen försöker streta sig fram mellan det eländiga grå. Kl. är  10:50 och nu börjar jag faktiskt vakna till..tog en promenad, en kopp kaffe och - hör & häpna - frukost!! Jo, jag har faktiskt ätit frukost för första gången på väldigt, väldigt länge. Har ganska svårt att kunna äta på morgonen normalt sett så varför det gick så bra idag vet jag inte. Kanske var dom färska tekakorna som jag fick med mig av svärmor igår..sjukt goda. :)


På schemat idag då?

Mjaa, vet inte riktigt. Gruva inför besöket på AF imorgon kanske..avskyr att inte veta vad som kommer hända. Jag vill gärna ha ett litet försprång så att jag är beredd på vad hon kommer säga...men det blir ju lite svårt så man får väl helt enkelt ta det som det kommer. Jag har ju liksom inget annat val. :)

Börjar bli smådrygt nu..den här situationen. Att vara arbetslös. Man är bara till waste, hur begåvad man än är. Så synd!

Hade jag vågat så skulle jag nog startat eget...bli återförsäljare kanske. Men jag är nog för feg. Rädd att misslyckas. Även fast man måste få misslyckas ibland. Men inte jag. Jag vill kunna allt, veta allt, göra allt och som grädde på moset så ligger det väl en del prestationsångest i skålen också. Men tycker ändå att jag lärt mig att bli lite bättre på att restrain:a mig själv. Förr var ju allt helt kört om jag misslyckades. Kanske har att göra med åldern..även jag blir ju äldre by the day. :)

Nej..som min älskade sambo sa inatt när vi pratade - man skulle ha vunnit pengar! Mycket pengar. Vi skulle ha köpt oss ett nybyggt timmerhus i närheten av nån sjö..eller ännu bättre - havet.

En liten gäststuga i samma stil (timrad) på ca 20-25 kvm. så att familjerna har möjlighet att natta över om dom vill.

Att ha lite mark så man inte har närmaste granne runt husknuten..lite privacy. Lugn och ro. Det vore underbart....lugn & ro. Och en stoooor gård för Gibson att springa runt på..lös givetvis eftersom vi ändå har en bra bit till närmaste granne. Och när Gibs är lite större så måste han givetvis få en vän..så därför hittar vi en söt liten Blue Merle eller Tricolor. ^^,


Haha, ja som ni ser så är det absolut inget fel på fantasin! Jag skulle lätt kunna skriva en bok..men frågan är om den skulle vara så bra...jag skulle nog mest bara mala på o mala på och rätt som det är glider man in på ett helt nytt ämne, bearbetar det till max och så vidare....

Men det är drömmen. Och självklart att få dela den med min älskade Tomas. Den som håller mig uppe. Den mest underbara människa jag någonsin haft äran att träffa. Min kärlek. :)


Trodde att hundgrejjorna som är beställda skulle ha kommit senast idag...såg iaf att paketet nått Umeå men det tog då en j*vla tid! Tålamod är inte min största dygd, det ska ju sägas. Vill att allt ska ske nununu, helst igår, och dessutom måste det gå till exakt så som jag planerat. Haha, ja, jag är nog faktiskt inte riktigt klok!

Jag är iaf tacksam att min älskling och mina familjer står ut med mig. :)

Vad vore jag utan er?!

Hoppas mor, far & syskonen får möjlighet att komma upp o hälsa på snart. Har ju även bjudit in min söta kusin Jny så hps hon får chansen att komma snart också. Var så himla kul att träffa henne sist jag var hem..det var verkligen såååå länge sen sist.


Nu ska jag sätta igång perkan så jag får lite mer kaffe och sedan måste jag ta en dusch o sen ska lillsnuffen få en promenad.


Have yourselves a nice one! :)



  

Av Marie - 9 februari 2010 11:17

Ja, mycket att göra idag och det känns så otroligt bra!

Sortera papper, ringt hyresvärden, ringa BBB och klaga på kass hastighet och överpriser m.m m.m m.m

Lite av det som står på agendan idag. Hade även tänkt försöka hinna baka lite tills min älskling kommer hem. :)

Han arbetar hårt vareviga dag så kanske lite trevligt för honom att få komma hem till ett rent o fint hem som doftar nybakt bröd. :)

Åh, han är den bästa..den allra bästa mest underbara som finns. :)


Nu är kl 11:19, kaffet står på bryggning och disken väntar.

Måste rappa på lite här nu..hålla ångan uppe. Annars brukar det ju vara lätt hänt att man liksom tappar geisten när man sätter sig ner.


Ohh, nu lyser till o med solen!! :D

Nu måste jag skynda på med allt det här så jag hinner ut o haffa några strålar med Gibs!

Hoppas den inte försvinner innan jag är klar bara!


Well..ni får ha en trevlig dag. Åter kommer lite senare...möjligtvis med lite nya bilder. :)



(Till min underbara Tomas: jag älskar dig, baby! mest i uni.   )

 

 

 

 

Bjuder på en söt bild av BLOCK 44 här också..höll på att glömma! ^^,


  

Kolla gärna in deras blogg och sidan på Myspace. :)

Av Marie - 8 februari 2010 11:10

Jaha, då var det ny vecka - igen.

Kan inte förstå var tiden tar vägen, tycker det går så himla fort bara. Kanske har att göra med åldern. Dom säger ju att ju äldre man blir desto fortare går tiden.  Kan nog kanske mycket väl stämma.


Vi har haft en riktig latar-helg här på västra sidan stan. Blivit en del film, mat o bak. Igår såg vi "The Road"..den nya med Viggo Mortensen och nää, alltså..det sågas rejält!! Kanske var jag som hajpade upp den på tok för mkt innan vi såg den men den var verkligen deprimerande, det kom vi överens om ganska omgående. Grå, mörk, tyst..bara eländig o miserabel, helt enkelt. Inget jag rekommenderar alls! Har ni annars funderat på att se en film med Jessica Biel som heter "Powder Blue" så kan jag säga direkt även gällande den - gör vad ni kan för att undvika den! Den var ännu sämre och ännu mer deprimerande än den förstnämnda. Minns att jag bara satt rakt upp o ner efter att ha sett den och bara ångrade, ångrade, ångrade mig att vi hade sett den. Däremot tycker jag att den som inte gjort det ska se "The Upside of Anger". Kan förstå om man tycker att den inte låter så bra...men det är den. :)


Nu ska jag strax göra mig klar o åka iväg en vända med Gibson. Han behöver verkligen komma ut och få röra lite på sig. Stackarn..har varit så himla rastlös i helgen. Jag har varit dödstrött och knappt orkat röra mig och han är ju heller inte en sån som bara måste röra på sig hela tiden. Men jag vet ju hur kul han tycker det är att få vara ute o springa, snosa överallt, skutta lite i djupsnön osv. så det är ungefär vad vi ska göra sen. :) Skulle dock ha behövt hitta nåt ställe närmare hemmet där man kan låta honom vara lös...blir så dyrt att åka 1 mil enkel väg varje gång man vill göra så. :P

Nog kan man väl ta bilen till ett närmare ställe men då är ju problemet följande: hittar jag hem igen? :O

Om man åker till nån skog i närheten, släpper hunden, vandrar på runtrunt o rakt ut så är det ju inte så jäkla säkert att jag hittar tillbaka sen. :)

Men hunden skulle säkert ha skitkul. Får sätta GPS på mig själv och ge älskling en sändare så han kan hitta mig! ^^,

Nä, skämt åsido..löser sig nog. :)


Nu ska jag gå o göra lite nytta o sen väcka upp hunden som sover som en stock.


Later!

Av Marie - 6 februari 2010 12:45

Igår kom jag hem igen efter att ha varit hos mina föräldrar sen i tisdagsnatt. :)

Det har varit jättebra där och jättekul att träffa allihopa men det är ju lite skönt att få komma hem. Man har ju trots allt sina rutiner som man går efter varje dag både för min egen del och för hundens del.

Hann umgås mycket både med mamma o pappa och med syskonen, lite extra då med mina småsystrar, dom äldre av dom yngre. Vi är ju några stycken så det är väl kanske inte så lätt att hålla reda på. :)

Jag är ju äldst (26), sen vår bror Fredrik (24), sen kommer Kikki (22), sen Elin (16) och sist lilla Julia (7).

Dom är världens bästa allihopa! :)


Gibson har haft the time of his life, skulle jag tro. Dels älskar han Elins katt Selma som ofta och gärna stryker omkring och placerar sig så till att han kan se henne men inte få tag i henne. Hon är ju dock inte rädd för fem öre vilket är himla bra..då slipper man oroa sig för att hon ska klösa ifrån.

Sen har han även lekt en del med Tindra, som är Kikkis lillskrutt på ca. 5 månader. :)

Vi tog en jättehärlig promenad i förrgår, gick runt Östby och sedan ner på isen och det var himla mysigt, trots att vädret var jäkligt tvivelaktigt.

Bäsarna rejsade runt på isen fram o tillbaka och hade jättekul. Sen kom Kikkis sambo ner med deras kralliga mix Diesel..klart han skulle få vara med o busa också. :)

Gick faktiskt mycket bättre än jag trodde..jag ska erkänna att jag är lite fjompig ibland när det kommer stora hundar som jag vet är dominanta men det ska vi inte tala högt om..jag försöker skärpa till mig och INTE överföra nåt sånt där på Gibs. :O

Men hur som helst.....Diesel höll på att vifta av svansen och tyckte sen att han skulle sätta den här lille hårbollen på plats o visa vem som bestämmer. Men det var inte alls så farligt. Lite juck en par gånger (vilket han fick rejäl åthutning för av syster) men sen gjorde han något som han måste ha ångrat efteråt - han rammade syrran och började jucka på henne! Behöver jag säga att det INTE var populärt? :)

Det fick han iaf veta också. :)

Lite kort om veckan bara..den var riktigt bra.


Så väldigt skönt att få komma hem till älskling igår och krama om honom. På drygt 3½ år så har vi aldrig varit ifrån varandra mer än 2 nätter i rad..nu blev det 3 (!) och det var så mys att krypa in i hans famn. ^^,

Min ängel..den bästa. :)


Trodde faktiskt att grejjerna (kläder, sele o lite annat) till Gibs skulle ha kommit senast igår men det gjorde det inte...attans. Hade varit bra att ha nu under helgen. Ska bli jättekul att se hur allt passar på honom. Kommer nog bli jättefint iaf och naturligtvis bjuder vi på modevisning här på bloggen sen! ^^,


Igårkväll fick Gibson även sin första dusch. :)

Så jäkla synd att jag inte hade möjlighet att ta lite foton, haha..han såg så ynklig o söt ut! :)

Hittade inte schampot som min syster rekommenderade (K9 Competition) utan det blev ett som heter Cani Care istället. Luktar fräsht och pälsen blev jättemjuk och det var inte så dyrt heller. :)

Jag köpte en flaska på 250 ml. för 89 kr. tror jag det var. Stannade till på Granngården och kollade lite där.

                                                  


      

(klicka på bilden så kommer ni till en sida där ni kan läsa mer om produkten)


Fanns även jättefina selar och speciellt en jag hittade verkade lite extra bra. Framförallt priset som skulle vara 89 kr. När jag kom till kassan kände jag mig tvungen att fråga om priset verkligen stämde..då klickar hon in den och ger mig den hemska prisuppgiften 209 kr.. :/

Det var egentligen nåt b:igt halsband som skulle kostat 89 kr. men det var så o-ordning så jag trodde att det var selen...skitars, också. :/

Jaja, finns säkert MYCKET billigare nån annanstans..fast dom hade ändå bra priser där. :)


Nu är det snart dags för lillen att få gå ut o röra på sig lite. Tur det inte är så kallt idag.





Bjuder på lite nya bilder på Gibson... :)


          



...och en på oss! :))

  

Av Marie - 4 februari 2010 23:33

Ja, det blev lite tok idag. Jag är som sagt hos mina föräldrar och hälsar på och skulle ha åkt hem idag men detta eländes oväder satte käppar i hjulen. :|

Det var visst en hel del olyckor norröver också och man vill ju inte riskera att något händer..så det blev så att jag stannar en natt till.


Har varit en lugn och skön dag idag. Jag har varit o handlat lite med min mor. Var in på Lantmagasinet här också vilket slog mig med häpnad! Jag trodde att det skulle vara nåt i stil med ÖB fast med djurprylar av b-kvalité men det var ju hur bra som helst. Där fanns ju precis allt man kan tänka sig att behöva (och absolut inte behöva med desperat vilja ha ^^,) så vi gick en sväng där i kikade. Framförallt var jag ju ute efter hundmat eftersom det nu blev så att vi stannar ytterligare en natt men såklart fanns inte märket vi har hemma. Vi kikade runt lite innan jag gick till personalen och frågade men nej, det säljs inte där. Och ingen annanstans i Kramfors heller för den delen. Toppen!

Hur som haver så stannade jag upp o kollade lite extra på Carrier Junior och läste lite på innehållsförteckningen. Det visar sig att det innehåller mkt mer och har dessutom hägre smältbarhet än det foder vi haft hittills. Även om varken det vi har eller detta är ett sånt där jättedyrt foder så  tycker jag ändå att dom lagt fokus på sånt som hunden verkligen behöver.

Dessutom är det vetefritt vilket jag tycker är ett plus. När han var valp och vi hämtade honom åt han ICA`s valpfoder och jag kan säga som så att så många och stora "högar" som han lade då varje dag var helt surrilt. Jag är väldigt mån om att lillhjärtat får i sig allt han behöver, att pälsen håller sig fin och att magen mår bra och nu har jag suttit och "forskat" kring Carrier en stund och kommit fram till att det nog faktiskt kommer funka bra. Man kan ju aldrig veta helt säker förrän man provat men blir det ett byte nu så kommer det att få fortsätta vara så. Då vet jag att det alltid går att köpa via Foderbilen och då får man det dessutom levererat hem till dörren..för några futtiga kronor. (här kan ni se fraktvillkor o kostnad..väldigt billigt är det faktiskt)

Sen finns det ju inte bara foder till hund & katt där..det finns allt från böcker, hundkläder och pälsvårdsprodukter så missa inte det. :)

Ni kan förresten klicka på bilden nedanför om ni vill veta lite mer om fodret.



  




Nu börjar det blir dags att knyta sig. Har redan packat väskorna och tänkte försöka komma iväg rätt tidigt imorgon. Ska nog till svärföräldrarna på middag imorgon lät det som. Kommer bli hur mysigt som helst. :)

Ska bli underbart att komma hem till min älskade man. Han är den bästa!


Den som har bra tränings/aktiveringstips att komma med får väldigt gärna göra det. Vi klickertränar ju förvisso men ibland står det helt enkelt bara stilla, trots att det finns miljoner saker man kan lära in om man så vill. Nästa grej blir iaf att lära honom backa. Man vet aldrig när det kan bli användbart. :)


Nåväl..ha en trevlig kväll.

Nu blir det nattis för mig.

Av Marie - 3 februari 2010 17:44

tänkte köra en liten uppdatering såhär på eftermiddagskvisten. :)

sitter hos mina föräldrar i Kramfors just nu, nyäten o belåten och Gibson ligger o sover. Ska alldeles strax iväg till min kära kusin som jag inte träffat på drygt 1½ år så det ska bli jättekul! ^^,

Kom hit rätt sent igårkväll så det var lite lagomt kul att försöka hålla vovven i schack efter att han sovit i drygt 3 timmar. Han blir ju alltid lika glad när vi kommer hit och speciellt när han träffar min syster Elin, det är bland det bästa han vet. :)

Dock låg hon ju o sov när vi kom fram (ca. 23:30) medan han var hypertaggad och matte, d.v.s jag, var vansinnigt trött. Hade klivit upp redan kl 8 eftersom jag skulle till tandläkaren så jag såg väldigt mkt fram emot att få lägga mig o småse lite tv en stund o varva ner..men icke!! :)

Han fick tidernas damputbrott o ju mer irriterad jag blev desto värre blev han. Men till slut gick han iaf o la sig, duktiga lillskrutten. :)

Idag var på en riktigt mysig promenad runt Östby och det tyckte han var sååå kul! ^^,

Nu ska vi som sagt åka till kusin Jenny och hennes "lill-kille" Zeke som inte alls är speciellt liten..nog måste han väl väga iaf 50 kg? :)

Ska se om jag få i skrutt lite mat innan vi åker..han har nämligen inte ätit upp sin lunch än. :P


Skickar en liten hälsning till min älskade man där hemma. Saknar dig, mjukläpp. :)


Tänkte avsluta med lite bilder. :)



  

Hur söt är inte denna på bilderna ovan? Den är vändbar och både luvan, ryggsäcken samt "bakbenen" går av ta av. Supersöt! :)



 

Lite Croco-lyx. :)

 

Fint halsband med smycke.






  

Superfin o mjuk sele från Puppia.





  


Säkershetssele från GG.





  

Till sist en klockren regnoverall från GOOD BOY. :) 

Av Marie - 1 februari 2010 13:17

nu är länklistan uppdaterad!

Ovido - Quiz & Flashcards